Nimeni din această lume nu merită un robinet care pierde apă. Acea pierdere de tip „picurare” de apă, pe lângă faptul că este foarte incomodă, generează risipa uneia dintre cele mai valoroase resurse de pe planetă, ca să nu mai vorbim de factura pe care o primim la finalul lunii.

Un singur robinet care pierde apă face diferența!

Un singur robinet care se scurge poate consuma până la 100 de litri de apă pe zi și, dacă nu este reparat rapid, într-un an poate reprezenta o creștere consistentă în factură.

Robinetele pot pierde apă încet sau rapid. Deci, cu cât mai repede puteți identifica și rezolva problema, cu atât mai bine.

Înainte de a începe să faceți reparații, aflați de unde provine scurgerea și cum are loc. Acest lucru se datorează faptului că pentru fiecare tip de scurgere există o modalitate diferită de a efectua reparația.

Motive pentru care un robinet pierde apă

Iată principalele motive pentru care un robinet pierde apă:

Închiderea forțată a robinetului – Obiceiul de a forța robinetul pentru a-l închide este unul dintre principalele motive pentru care apare pierderea de apă. Această forță utilizată într-un mod inutil determină uzura cauciucului de etanșare și, în consecință, determină apariția pierderii de apă.

Sigiliu defect – Cele mai simple robinete, de obicei cele de perete și care necesită două-trei rotații pentru o închidere completă, au un cauciuc pentru etanșare. Cu toate acestea, odată cu timpul de utilizare, acest sigiliu suferă o uzură care este de la sine naturală și poate crăpa sau chiar lărgi prea mult. Când se întâmplă acest lucru, robinetul suferă de o pierdere de apă.

Lipsa întreținerii – Interiorul unei case necesită întreținere, inclusiv robinetele. Atunci când întreținerea nu este efectuată preventiv, șansa apariției problemelor este foarte mare. Cu o întreținere la zi, este posibil să observați uzura pieselor și să faceți reparații chiar înainte de apariția problemei.

Dacă descoperiți că robinetul are parte de o pierdere de apă, poate fi necesar să vă bazați pe un profesionist specializat pentru a face reparațiile.

Acest lucru se datorează faptului că acest tip de scurgere aproape întotdeauna indică o problemă în conducte și țevi și poate fi necesar să spargeți peretele pentru a localiza punctul exact al scurgerii dacă nu este însăși vina robinetului.

4.5/5 - (91 votes)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *