Tencuiala termoizolantă este un anumit tip de tencuială, obținută prin adăugarea unor componente speciale atunci când are loc pregătirea clasică a tencuielii. Aceasta permite o izolare termică mai mare și reduce dispersia căldurii interioare spre exterior.

Se găsește pe piață sub formă de preparate formate din materiale naturale. În plus față de acest tip de tencuială termoizolantă, există și o tencuială termoizolantă exterioară. Este tencuiala pe baza de sticla spumata reciclata sau var hidraulic natural. Se utilizează atunci când este necesar să se izoleze o structură existentă (de exemplu, clădiri istorice) sau să se elimine punțile termice dintre o structură nouă și una existentă.

La ce folosește mai exact tencuiala termoizolantă?

Tencuiala termoizolantă, în special, este eficientă pentru eliminarea punților termice, îmbunătățirea microclimatului interior, îmbunătățirea bunăstării, obținerea celui mai mare randament într-un spațiu mic.

Mulți oameni se întreabă dacă este potrivit să se utilizeze tencuiala termoizolantă pe exteriorul casei. Răspunsul este da, dar depinde în mod natural de nevoile locuinței. De exemplu, este o idee bună să o aplicați tuturor acelor case care trebuie să crească performanța termică a zidăriei exterioare, pentru a eficientiza instalația termică, așa cum se întâmplă adesea în clădirile vechi cu zidărie de piatră.

Cât de ușor se pregătește o tencuială termoizolantă pentru eficientizarea instalației termice?

Tencuiala termoizolantă este ușor de pregătit, iar aplicarea nu prezintă precauții tehnice speciale. Acesta maximizează, în practică, bunăstarea celui care locuiește în clădire, fără a aduce în joc operațiuni care tind să fie mai scumpe, cum ar fi cele ale aplicării unui strat termic.

Prețul tencuielii termoizolante poate varia în funcție de tipul de material din care este produs și de firma de producție. Acestea variază de la un preț care este în jur de 5 € pentru 40 de litri până la un preț de aproximativ 15 € pentru 50 de litri. Cea mai ieftină tencuială termoizolantă face parte, în general, din tencuielile tradiționale cu diverse materiale. În schimb, tencuiala termoizolantă cu un preț mai mare este un produs specific de ultimă generație: cu siguranță mai scump, dar cu un randament mai bun.

4.6/5 - (97 votes)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *