Instalațiile electrice sunt una dintre cele mai importante părți ale oricărei construcții, fie în casele noastre, fie la locul de muncă. Cu toate acestea, nu este dificil să găsești cazuri în care unele persoane doresc să economisească sau să termine rapid o lucrare care ulterior va culmina cu probleme fie cu siguranța, fie cu cheltuieli suplimentare.

Dacă nu acordați atenție adecvată, instalatorul vă poate lăsa instalația vulnerabilă la erori grave, care pot costa scump, pe lângă compromiterea finalizării proiectului și a siguranței proprietății.

Pentru a evita să aveți probleme în instalația electrică, am selectat pentru dvs. cele mai frecvente erori care pot avea loc în cadrul instalațiilor electrice dar și în timpul proiectării!

Alegerea unor materiale de proastă calitate

In timpul unei renovari sau constructii, profesionistul care se ocupa de instalatia electrica va solicita materialele necesare. Desigur, ar trebui să fim conștienți de specificațiile solicitate de profesionist, dar dacă observați că au fost indicate materiale de calitate îndoielnică, discutați cu el sau cereți alternative cu furnizorul dumneavoastră de materiale electrice.

Supraîncărcarea

Supraincarcarea prizelor este una dintre cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac in instalatiile electrice. Prin conectarea mai multor aparate la aceeași priză, creștem șansele unui scurtcircuit, de deteriorare a echipamentului sau a unui accident, cum ar fi electrocutarea. Supraîncărcarea se întâmplă și în circuitul electric. Un exemplu în acest sens sunt frigiderele și aerul condiționat, printre alte aparate mai puternice, care trebuie instalate în circuite separate. Prin urmare, nu utilizați același circuit!

Cabluri de proastă calitate

Având cabluri de calitate și în conformitate cu standardele de siguranță este o chestiune obligatorie ca să vă aflați în siguranță. Un bun exemplu este să ne imaginăm aparatul circulator din cadrul corpului uman.

Firele electrice deteriorate, uzate sau corodate, pe lângă afectarea bunei funcționări a transportului de energie electrică în instalație, cresc șansele de accidente electrice. Dacă observați o uzură a cablurilor sau că firele și cablurile sunt supraîncălzite mai des, poate fi momentul potrivit pentru a efectua acea renovare a instalației electrice.

4.5/5 - (55 votes)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *