În timpul perioadei de vară, din cauza neutilizării prelungite, este posibil ca unele componente ale caloriferelor să se deterioreze. Nu se poate observa imediat. În general, problema se observă odată cu sosirea vremii reci, în toamnă, când încălzirea este pornită.

Una dintre principalele probleme întâmpinate este cu siguranță scurgerea apei din calorifei. Ce trebuie să faceți în astfel de cazuri? Cum să interveniți și pe cine să apelați pentru a rezolva rapid problema?

Pe termen lung, scurgerile de apă pot provoca daune costisitoare

În cele mai multe cazuri, pierderea de apă poate să nu fie atât de semnificativă. Pentru a o încetini sau chiar repara, s-ar putea fiți tentat să „puneți un plasture” cu ajutorul unei cârpe sau a unei găleți.

Nimic nu ar putea fi mai greșit! Pe termen lung, scurgerile de apă din calorifer se pot infiltra în podea, pot crea inundații, pot ruina parchetul sau plăcile sau pot forma mucegai pe pereți, contribuind la crearea unui mediu nesănătos pentru cei care locuiesc în acesta.

Interveniți prompt și nu lăsați ca trecerea timpului să afecteze și mai mult situația

De îndată observați o scurgere de apă mai mult sau mai puțin consistentă, este necesar să contactați persoana profesională responsabilă de acest tip de intervenții: instalatorul. În timpul unei inspecții preliminare, el se va dedica unei prime inspecții a caloriferului pentru a identifica problema și apoi pentru a continua cu soluția potrivită. Important este să nu încercați să acționați asupra problemei în mod independent! Instalațiile sanitare sunt foarte delicate iar din acest motiv este necesar să aveți cunoștințe tehnice în domeniu.

Odată ce inspecția este finalizată, instalatorul se va pregăti să repare caloriferul din care se scurge apă. Chiar și înainte, însă, va trebui să închidă apa care circulă în acesta și să oprească centrala. Pentru a evita eventualele scurgeri nedorite de apă, puneți un recipient de apă sub calorifer.

Dacă, pe de altă parte, o țeavă s-a crăpat sau s-a format o fisură în calorifer, trebuie îndepărtată complet și înlocuită cu una nouă și funcțională.

4.5/5 - (49 votes)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *