Pardoseala se confruntă în mod tradițional cu cel mai mare stres mecanic. Nu este nimic surprinzător faptul că, mai devreme sau mai târziu, ne confruntăm cu necesitatea unei reparării pardoselii. În primul rând, este necesar să se respecte toate cerințele tehnologiei, indiferent dacă este o reparație majoră a unei pardoseli din lemn sau ceva minor, cosmetic, la o pardoseală de beton.

Clădirile noi nu trebuie să repare în mod special pardoseala, însă casele care au o vechime mai mare de 10 ani au o necesitate directă mult mai mare.

Reparații pardoseală din lemn

Un tip de reparație a pardoselii este înlocuirea parțială a plăcilor, dacă pardoseala este din lemn. Astfel de operații pot fi efectuate chiar și cu mobilier în cameră, sunt simple, toată lumea o poate face.

În cazul în care pardoseala trebuie să fie complet refăcută, atunci recurgem la reparații importante. Cel mai simplu mod de a efectua o astfel de lucrare, este atunci când sub vechile plăci se află o șapă de ciment. În acest caz ne revine simpla sarcină de a elimina toate structurile din lemn vechi până ajungem la beton.

Scopul final al reparării pardoselei cu propriile mâini este de a elimina toate defectele. Atunci când instalați o pardoseală nouă, este important să se țină seama de faptul că există un schimb natural de aer între pardoseli, prezența sa va asigura că pardoseala durează mult în timp și nu se deteriorează din interior.

Reparații pardoseală din beton

Atunci când cumpărați apartamente în clădiri noi, puteți întâlni adesea conceptul de pardoseală dură care are la bază betonul. Locuințele cu un finisaj brut costă mai puțin de 20 la sută, astfel încât sunt necesare fonduri suplimentare pentru a dota un apartament.

Astfel, se întâmplă adesea ca o casă vină cu un proiect nefinalizat, în acest caz apariția decalajelor dintre plăci este inevitabilă. Înainte de a face o reparație, este necesar să se impermeabilizeze și să se izoleze suprafața.

Atunci când instalați un substrat din PAL, placa trebuie să aibă o grosime de cel puțin doi centimetri. Decalajele sunt fixate cu șuruburi. Îmbinările dintre plăci sunt realizate deasupra decalajelor, între care se pune izolația; rumegușul sau așchiile de lemn sunt potrivite în acest scop.

4.4/5 - (94 votes)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *